WiFi die uw gebouw helemaal dekt. 

UniFi network

De tijden van enkel gekafte boekjes en lesgeven op een krijtbord liggen ver achter ons. Het onderwijs ontwikkelde zich de laatste jaren razendsnel. Lesmateriaal is online beschikbaar geworden en al wat leerlingen nodigen hebben is een laptop, chromebook, tablet of smartphone.

Onderwijs in de cloud

Waar het digitaal leren vroeger begon met eigen programma’s op een computer bieden vrijwel alle ontwikkelaars en uitgevers een digitaal platform aan in de cloud.
Materiaal dat eenvoudig beschikbaar moet gemaakt worden op alle mogelijke mobiele devices van of voor leerlingen. Het enige wat zij nodig hebben? Een internetverbinding.

WiFi-afhankelijkheid op scholen

De afhankelijkheid van WiFi op school kent een exponentiële groei. Ze speelt een cruciale rol bij onder andere het lesgeven: digitale leeromgevingen, lesmateriaal, online quiz,... Maar ook gasten of de externe medewerkers van de school moeten vlot verbinding kunnen maken om toegang te krijgen tot hun materiaal. Meer en meer gaan ook leerlingen met een eigen toestel (BYOD) op het draadloze netwerk.

 

 

Veilige WiFi op school

Met dit laatste willen we ook voorzichtig zijn. Leerlingen, gasten, externen, … toegang geven met hun privé toestel kan een veiligheidsrisico inhouden. Behalve voor lesdoelen kunnen zij het netwerk ook gebruiken voor games, downloads of minder fraaie bedoelingen.
Dan is het belangrijk dat u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt.
Zo mogen gasten en leerlingen geen toegang hebben tot het administratieve netwerk. Dankzij onze UniFi oplossingen splitsen wij eenvoudig deze omgevingen in veilige, afgeschermde netwerken. In een tiental minuten heb je dankzij de handige UniFi dashboard een veilig en gescheiden netwerk.

Naast snel uitvoeren van wijzigingen houdt het netwerk storende elementen in de gaten en ageert met de herconfiguratie van de accesspoints waar nodig.

Via de geïntegreerde DPI (Deep Packet Inspection) en IPS (Intrusion Prevention System) hebt u de volledige controle over uw netwerk.

Ook QoS en VPN communicatie, failover en zoveel meer is aanwezig in de resem van mogelijkheden met het UniFi ecosysteem.

Access points kunnen binnen enkele minuten toegevoegd worden en worden automatisch opgenomen en geconfigureerd.

Eenvoudiger wordt het niet! Bespaar uzelf de ingewikkelde en duurdere systemen en kies voor het gemak en robuustheid van UniFi.